cookies

Skab synlighed med blog

Skab synlighed med blog

Skab synlighed med blog men hvordan?

Det bedst hjælpeværktøj for at få din wordpress hjemmeside, webshop til at skille sig ud er via blogindlæg. For at hjælpe dig beds muligt har Yoast et super godt plugin, selv i sin gratis udgave har rigtig mange fordele. Du kan faktisk nå rigtig lang med gratis udgaven af Yoast, så det er ikke lige her du i første omgang skal overveje at investere.

Skab synlighed med blog - yoast logo

Yoast SEO Logo

Her finder du mere omkring Yoast

Find ud af mere omkring Yoast SEO plugin til wordpress lie her: Yoast

Indhold som skaber værdi for dine kunder

I et blogindlæg er det vigtig ikke at sælge produkter, men at vidensdele igen og igen. Du kan så med stor fordel fra dit blogindlæg linke til dine sider omkring dine produkter, dine salgs sider. Det viser Google hvilke sider som har stor værdi og ved at linke skaber du en god side struktur som Google lettere kan indeksere. Så husk endelig de interne links. Det hjælper Yoast dig også med at huske på.

Ved at vidensdele skaber du mulighed for at kunden opbygger et mere personligt kendskabe til dig, og kunden vil også bedre kunne forstår dine priser og ikke blive afskrækket at evt høje priser. Så derfor giv, giv og giv din viden fra dig, så skal kunden nok komme til køb.

Skab overskuelighed og skab synlighed

Lav afsnit så det rent visuelt og indholdsmæssigt er let og overskueligt. Pas på med for mange lange sætninger og for mange fagudtryk. Det er med til at skabe en god oplevelse for dine kunder.

Du kan også med stor fordel lave punktopstillinger.

 • Vidensdeling
 • Overskuelighed
 • Overskrifter
 • Synlighed
 • God oplevelse for kunden

Billeder på din side og i din blog

Billeder har også stor betydning også i forhold til at kunden får en god oplevelse af dit blogindlæg. Det er med til at understøtte dit budskab og skaber yderligere overblik for kunden. Igen anvend Yoast. Yoast anbefaler at billeder skal tilføjes en værdi i sin alt-attribut. En alt-attribut står for alternativ tekst, og er den tekst som dukker op hvis billedet af en eller anden grund ikke dukker op. Den fortæller Google og andre skærmlæsere for blinde og svagtseende at det er et billede og hvad billedet indeholder.

 

hvad skaber mest værdi for dine kunder

hvad skaber mest værdi for dine kunder nu og her?

billede alternativ tekst - Alt-attribut

Billede alternativ tekst – Alt-attribut og et eksempel på et html tag

Der er rigtig mange aspekter omkring SEO. Der er en masse tags, som er vigtige at arbejde med. Hvad er et tag så for noget? Jo, et tag kan være html eksempelvis et billedetag, som jeg har vist lige herover vedrørende alt-attribut. Det er faktisk alt det som ligger inde i html på din hjemmeside. Det kan også være marketings-tag så som Google Analytics, som er en lille kodestump af javascript.

Husk overskrifter er også et tag

Ud over afsnit skal man også huske overskrifter til afsnit. Det giver igen et visuelt og indholdsmæssigt overblik over din side eller din blog. Den vigtigste i forhold til SEO er den overskrift som kaldes h1. Der må kun pr side, pr blog være et h1 tag. De andre overskrifter h2, h3, h4, h5 og h6 må man have så mange af som man har lyst til. H1 tag er unik for hvert indlæg, blog eller side.

Jeg vil lige ganske kort nævne 2 andre tags som har stor betydning for din synlighed. Det er title tag og meta descriptions.

Eksempel herpå se du i følgende billede.

title og meta description tags title og meta description tags

Title er følgede: Yoast SEO: the #1 WordPress SEO Plugin • Yoast

Meta description er følgende: Yoast SEO is the most complete WordPress SEO plugin. It handles the technical optimization of your site & assists with optimizing your content.

Hastighed load tid for din side

Load tid betyder også rigtig meget når det kommer til SEO. Så minimer dine scripts, din html og biller. Dels så en side som loader for langsomt, det er i virkeligheden kun få sekunder. Der vil du miste kunder. Google ranger også din side efter hvor hurtigt den loader. Vigtigst af alt kunden kommer ikke tilbage hvis den loader for langsomt.

Billeder skal ikke være i høj opløsning få dem minimeret, høj opløsning er kun til tryk og print.

Skal jeg komme med en anbefaling så tilføj et plugin som kan minimere HTML, CSS og JavaScript. En anbefaling er et plugin til wordpress som WP Super Cache af Automattic.

En CDN løsning

Med hesyn til billederne (faktisk også css og javascript) kan du desuden implementer en CDN løsning på din side. CDN står for Content Delivery Network form for ‘indholdsleveringsnetværk’. Formålet med CDN er at side skal være så hurtig som muligt, uanset hvor den besøgende befinder sig i verden. Jetpack er et eksempel på et CDN system til wordpress. CDN er ikke strængt nødvendigt. Det er en afvejning af volumen på siden.

Schema markup er også en måde du kan få din side til at shine hos Google. Det er en metode at strukturer din side endnu mere så eksempelvis en artikel eller en video bliver mere tydelig.

Kategorier, tag og struktur

Jeg har været inde på links og hvordan interne links skaber en god struktur på siden så Google lettere kan finde vigtige sider. Der er andre måder at strukturer sin side. Det er med Kategorier og tags. En kategori kan man definere som det overordnede emne, hvor tags er underpunkter.

Der er lige et par ting som er vigtige. Du må ikke have kategori og tag som hedder det samme. En anden ting som er en god vane. Anvend enten kun ental eller flertal, ikke en kombination af ental og flertal.

En anden ting som du kan overveje på din side er Breadcrumbs det er en rigtig god måde over for dine besøgende at vise hvor på siden de befinder sig. Det er en god måde at hjælpe brugeren af siden til at få et visuelt overblik.

Vil du læse mere om Kategorier og Tags så er der her en fin artikel på Engelsk.

Her er en anden artikel omkring side struktur og SEO lige ledes på Engelsk.

Opfølgning

 • Yoast – SEO plugin et godt hjælpemiddel til at optimere din SEO.
 • Vidensdel med dine kunder og påtentielle kunder. Så lære de dig at kende.
 • Skab overskuelighed med afsnit, punktopstillinger og overskrifter. Det skaber et godt indtryk hos en eventuel kunde.
 • Billeder som understøtter tekst.
 • Så kort, hurtig loadtid som muligt. Under 5 sekunder.
 • Struktur med interne links og evt Schema markup.
 • Kategorier og Tags

Det var det har du spørgsmål, så hører jeg meget gerne fra dig. Du kan kontakte mig via enghuus@enghuus.com

Tilbage til forsiden Enghuus.Com

 

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev via vores virksomheds profil.

 

 

Hvordan man skaber synlighed med en blog eller et indlæg?

WordPress er et rigtigt godt redskab til at skabe synlighed.
WordPress giver rigtig mange muligheder en af dem er blog, indlæg eller posts.
Det er vigtigt at linke internt til sider eller andre andre blogindlæg.
Det giver Google mulighed for bedre at kategoriser din side.
Husk altid at linke til sider, som giver mening i forhold til indholdet.
Så øger du ligeledes brugervenligheden.
En anden god måde at skabe struktur på din hjemmeside, og øge din synlighed er ved at anvende Schema markup.
Til WordPress kan du med stor fordel anvende Yoast – SEO plugin til at optimere din hjemmeside.

Hvordan øges sidens load hastighed?

Læg kun komprimerede billeder op. Max 50 kb pr billede og med en opløsning på 72.
Komprimer dine javascript filer og dine CSS filer.
Anvend og implementer evt en CDN, Content Delivery Network
En hurtigere loadtid vil have positiv effekt på bruger oplevelse, user experience og din SEO vil ligeledes vinde på det.

enghuus@enghuus.com

  Skriv et svar

  1 × four =