SERP: Sådan rangerer du først på Google med din hjemmeside

Du har måske trukket dig selv i hårdet og tænkt hvad er SERP og hvorfor anvender alle de såkaldte SEO eksperter så så mange mærkelige ord? Her har du så min ekspertviden om hvad SERP – Search Engine Result Page er for en størrelse.

Sådan rangerer du først på Google. Lad os dykke ned i dette emne.

Google SERP med eksempel på title og meta description

Hvad betyder SERP?

SERP er forkortelse for Search Engine Results Page og du har måske hørt om søgeresultatside. Det er nemlig lige præcis det som det er. Nogen omtaler det også som Google SERP.

Med andre ord så er SERP den resultatside der dukker op efter en søgeforespørgsel. Det er ganske kort hvad SERP er.

Hvordan kommer du først på Google?

For at komme først på Google kræves der flere ting. Først og fremmest noget indhold af stor værdi. Der skal være autoritet og troværdighed bag dit indhold. Det betyder slet ikke at du skal være alvorlig og dybt seriøs.

Du må meget gerne også underholde mens du deler ud af din viden. Selv en bedemand kan have en fornøjlig dag på arbejdet. det vil jeg i hvert fald ønske for ham, hvis han/hun skal kunne klare jobbet. Intet behøver at være gravalvorligt.

Det er vigtigt at du italesætter potentielle kunders problemer og udfordringer og bidrager med en løsning. Du skal altid have fokus på værdien af dit produkt, frem for produktet i sig selv.

At rangerer først på Google og skabe online synlighed handler om at skabe relevant indhold som skaber værdi for dine kunder.

Hvordan kommer din hjemmeside først på Google SERP?

En vigtig del af din SEO-Strategi er at lave nyt indhold til din hjemmeside minimum en gang hver måned. En anden vigtig del af din SEO-Strategi er løbende at opdaterer eksisterende indhold, så det hele tiden er up to date. På denne måde viser du din erfaring, din ekspertise og din autoritet.

Hvis du ligeledes i dine blogindlæg, på din hjemmeside linker til og refrerer til cases og anbefalinger. Så viser du ligeledes din troværdighed, ud over at det også viser din ekspertise og erfaringer.

Det som jeg altid gør, når jeg vejleder omkring SEO, så er det netop at du skal have fokus på vise din ekspertise, din erfaring, din autoritet og din troværdighed.

Et lille tips er også at du bør linke til eksterne sider som supplere dit indhold. Det skal naturligvis være sider som ranker i toppen på Google.

hvad er SERP

SERP er forkortelse for Search Engine Result Page på dansk kaldes det søgeresultatside. Ganske enkelt er det den side, som der bliver vist, når du foretager en søgning på en søgemaskine som eksempvis Google.

Hvordan kommer du først i SERP?

Ganske kort handler det om at du laver indhold af høj kvalitet. Hvad vil det så sige at have indhold af høj kvalitet? Jo, der er 4 elementer som du skal opfylde, for overhovedet at komme først i SERP. Du skal i dit indhold vise din erfaring. Du skal vise din ekspertise, du skal vise at du er en autoritet inden for området og din side og dit indhold skal være troværdigt.

Det er også kendt som EEAT-framwork. Hvilket står for Erfaring, Ekspertise, Autoritet og Troværdighed.

Sådan forbereder du online synlighed

Når du har et emne, som du skal skrive om, så har du også et overordnet søgeord. Der er ofte andre søgeord, som understøtter det tema, som du nu skal skrive om. Altså søgeord som ligger sig op ad emnet. Dem kan man kalde for semantiske søgeord. Det hedder de fordi de har en semantisk værdi i forhold til det overordnede emne.

Semantiske søgeord skaber online synlighed

Så du har det primære søgeord, semantiske søgeord, kundens problemer og en løsning på vej. Læg desuden mærke til at jeg helt bevidst anvender du og dig og kun meget sjældent man, som i man bør gøre. Det er mere personligt at skrive du og dig. Det giver også værdi for den kunde som læser dit indhold.

Men hvordan gør du i praksis for at skabe online synlighed? Det kommer jeg ind på i næste afsnit omkring hvilke værktøjer, som du bør anvende til at tiltrække organisk trafik.

Hvilke værktøjer skal du anvende for at skabe online synlighed?

Google Search Console er et helt undværligt værktøj. Her finder du relevante søgeord og i Google Search Console kan du også finde information om eventuelle problemer på din hjemmeside. Det er helt gratis.

Et andet værktøj, som jeg på det varmeste kan anbefale dig er et dansk udviklet system som du finder på SEO.ai.

Det betyder ikke at du skal lade den skrive al din tekst for dig. Det vil jeg fraråde. Det har dog flere rigtig gode ting som det giver dig. Hvad det er, vil jeg uddybe i følgende afsnit.

Hvordan kan du forbedre din ranking med SEO.ai?

I SEO.ai har du indtastet dit primære søgeord til at starte med. I det tilfælde her idette indlæg er det SERP. Så er der en liste over en lang række semantiske søgeord. Du ved dem som understøtter det overordnede emne.

Der er mere endnu. Vi skal længer ind i skoven. Numensas. (Skulle lige tjekke om du fortsat er med).

SEO.ai forslog også nogle spørgsmål i form af overskrifter. Disse overskrifter rammer dine kunders søgehensigt. Det er også typisk her du finder long tail søgeord. At ramme søgehensigten er vigtig for at skabe trafik og opmærksomhed for din hjemmeside på Google.

SEO.ai har rigtigt mange lækre detaljer og funktioner. Den har blandt andet en funktion som forslår anbefale længde peget op mod de 10 højst rangeret i SERP på samme primære søgeord.

Min yndlingsfunktion i SEO.at er en SERP Competitor Benchmark. Den sætter dit inhold op i mod de 10 højst ranking i Google SERP på dit primære søgeord.

Den sammenligner reelt på 4 faktore: Antal ord, Semantiske søgeord, titel score og en samlet SEO score. Alt sammen i mod konkurrenter på sammme søgeord. Du får altså også en konkurrentanalyse med SEO.ai.

Der er mange flere detaljer i SEO.ai. Det vil jegt slet ikke komme ind på i dette indlæg. Men det er et lækkert og intuitivt værktøj som jeg gerne betaler for. Jeg får intet fra SEO.ai for at skrive dette.

Du skal altså også løbende lave søgeordsanalyse som opfølgning på eksisterende indhold.

Hvordan kan du forbedre din SERP-rangering?

Når du først har oprettet et indlæg eller en side, så skal du efter nogen tid følge op på det og lave nogen justeringer. Det er en kontinuerlig og vedvarende process. Her får du igen glæde af SEO.ai og Google Search Console. Jeg har desuden et andet indlæg, hvor jeg går i dybden med fordel med Google Search Console. Så her vil jeg ikke gå i detaljer.

Hvor ofte skal du lave nyt indhold?

Jeg vil forslå dig at tilføje en blog til din hjemmeside. Du bør som minimum lave et nyt indlæg fast hver eneste måned, som minimum. Så kan kunder se at der sker lidt på siden og det har også stor betydneing i forhold til din synlighed og organisk trafik.

Algoritmen ændre sig også, dine konkurrenter opdatere jævnligt deres indhold også derfor er det vigtig jævnligt at følge op på dit indhold. Det skal du medtænke i din SEO-strategi.

Når du løbende optimere dit indhold på din hjemmeside og ligeledes laver nyt minimum en gang om måneden styrker du din placering i Google SERP.

Du kan også anvende annoncer som Google Ads

Du kan også anvender annoncer til at skabe synlighed og trafik ind på din hjemmeside. Du kan eksempvis anvende Google Ads. Annoncer er som sagt betalt synlighed og trafik i modsætning til organisk trafik. Du er synlig online med det samme med annoncering.

Og lige så snart at du lukker en annonce eller sætter den på pause. Så er annoncen væk.

Der imod er organisk trafik som SEO mere langvarrigt og kan og vil også tage tid at opbygge. Det er forskellen mellem organisk SERP og betalt SERP.

Linkbuilding til at opnå organiske resultater

Når potentielle kunder foretager en søgning på en søgemaskine og du ikke dukker op. Så er det måske fordi du også skal medtænke at få nogle backlinks altså links eksternt ind på din hjemmeside. Der er rigtig mange virksomheder som deres speciale mod betaling tilbyder linkbuilding.

Der er også nogen SEO-folk som tilbyder linkbuilding som en del af deres pakke. Extern linkbuilding, backlinks har stor indflydelse på din sides autoritet eller mangel på samme. Du skal derfor være meget opmærksom på hvilke backlinks som du bruger. Det var linkbuilding, til at opnå organiske resultater.

Linkbuilding til at opnå organiske resultater i Google SERP er et af de vigtigste metoder inden for SEO.

SEO Summarum for dit regnskab

SEO kan i øvrigt være profitabelt for dit regnskab. Specielt hvis du følger 2 vigtige principper. 1. Lav høj kvalitets indhold og 2. supplere med netværk og ambasadører af dig og dine produkter.

Mere specifikt betyder det, at du skal lave indhold, som italesætter de problemer, udfordringer eller ønsker som folk skulle have. Lav indhold som er let læseligt og ikke for kompakt.

At dit indhold ikke skal være kompakt, betyder ikke, at du ikke kan have lange indlæg. Du skal huske at bruge korte sætninger og opdeling i mindre afsnit.

Ambassadører for dig og din virksomhed er også vigtig. De er med til at give dig yderligere troværdighed.

Her er hvad en af mine ambasadører siger om mig på LinkedIN profil:

Anders Juel Rasmussen fra CPH’ATTITUDE skriver følgende: Jeg har fornøjelsen af at have Claus i mit netværk. Claus er en ildsjæl, og vi deler passionen for iværksætteri, det var den måde hvorpå vi kom i kontakt med hinanden.

Siden har jeg lært Claus at kende som et meget empatisk menneske, med nogle virkeligt gode personlige værdier som integritet, empati, passion, og en oprigtig interesse for andre mennesker. På det faglige plan er Claus en stærk og erfaren SEO ekspert.

Sådan rangerer du altså først på Google

Det var dette indlæg med temaet SERP: Sådan rangerer du først på Google med din hjemmeside. Der er meget mere at fortælle om SERP og at komme først på Google. Det kan du også se i nogle af mine andre indlæg, som jeg også har linket til løbende i dette indlæg.

Mit navn er Claus Enghuus og jeg er forfatter til dette indlæg. Du finder også mere om mig på LinkedIn på min personlige LinkedIn profil.

Med venlig hilsen

Claus Enghuus

☎️ 41434455

📧 enghuus@enghuus.com