Skriveprocessen: Få effektive tips til brainstorming
Er du også Rasmus Ordsat? Har du styr på din skriveproces og din kreativitet? Leder du efter inspiration og effektive tips til din skriveproces? Så er brainstorm et af de redskaber, som du kan tage i brug.
Dette indlæg er inspireret af opgaveskrivning, men er ikke tænkt som en guide til dig som vil skrive en større opgave. Den er tænkt som inspiration til dig som skal skrive tekster til din hjemmeside. Tekster med struktur og tekster som taler til dine følger eller kunder.
Ligeledes er det tekster, som har stort potentiele i forhold til at skabe synlighed på Google.
Brainstorm til din skriveproces
Først laver du en brainstorm ud fra et ord, en overskrift, et spørgsmål eller en problemstilling. Din brainstorm kan have form som et mindmap eller et liste, hvis du er mere til det.
Det som du får beskrevet her er i forhold til et mindmap, men kan også anvendes i forhold til en liste i et vist omfang.
Start med at skrive dit problem, primære stikord, din overskrift eller problemstilling i centrum af dit parpir.
Du skal nu til at associere, forbinde, forene ord som du kommer i tanke om ud fra dit primære udgangspunkt, lad os kalde det for din problemstilling.
Du sætter streger fra centrum, hvor du har din problemstilling ud til de associationer som du danner dig.
Næste skridt er at forbinde de forskellige associationer med hinanden så vidt det er muligt også med streger. For den mere advancerede bruger. Du kan eventuelt også anvende stiblede linjer eller prikker mellem punkterne hvis relationen er der men ikke så tydelig.
Efterfølgende kan du farvelægge streger og elementer efter vigtighed, prioritet.
Hvis det griber om sig vil du måske opdage, at du faktisk kan tage et af dine nye associationer i dit mindmap, og lave et mindmap.
Herunder har jeg et par eksempler på hvordan en mindmap kan se ud. Du kan enten side og lave dem i hånden eller anvende en hjemmeside som Canva.
Hvad er tænkeskrivning?
Tænkeskrivning er en effektiv metode til at fokusere på teksten og det emne, du arbejder med. Ved at nedskrive dine egne overvejelser om teksten får du et bedre overblik og mulighed for at reflektere over emnet. Du kan bruge tænkeskrivning som et supplement til eller før du laver din brainstorm og dit mindmap.
Nu er du ved at nå så langt, at du kan begynde at skabe noget struktur til din tekst. Her kan du med fordel lave en disposition i form af de overordnede overskrifter. Dette er stadig på et overordnet plan. Der vil komme underafsnit og underoverskrifter. Det er dog længere inde i processen.
På dette stadie er det stadig kun et skelet af dit indhold, men du kan begynde at se korekturen af et udkast, skønt dit udkast langt fra er færdigt endnu.
Dit udkast er først færdigt og ophører som udkast når du er færdig med at redigering, korrekturlæsning og grafisk opsætning.
Inden da, lad os sammen lige dykke ned i 2 spørgsmål. Hvordan starter man en god sætning og hvordan uddyber man en tekst?
Hvordan starter man en god sætning?
Først og fremmest skal du holde dine sætninger korte. Tænk på din målgruppe, tænk på tone of voice og tænk eventuelt også på sværhedsgraden af din tekst.
Der er flere måder, som du kan starte en sætning på. Det er også vigtigt at dit indhold er så flydende som muligt i sidste ende. Så læs det højt op for dig selv et par gange.
Hvis du vil fange opmærksomheden er starten af en sætning et godt sted. Du kan blandt andet anvende bogstavrim eller omskrive et kendt ordsprog.
Farverige fantasier som fanger kan også noget. Det er et eksempel på en sætning som skaber opmærksomhed.
Det er altså en gode måde at starte en god sætning.
Hvordan uddyber man en tekst?
Som forfatter til din tekst er det vigtigt med dybde i dit indhold. Dybden i din tekst diregerer potentielle kunder ind på din hjemmeside.
Her er en grundig udarbejdet brainstorm et rigtig godt fundament. Det er det fundament som former dit indhold og indfanger fra Google.
Der er 2 ting, som jeg her cirkler om. Det ene er ord som understøtter emnet. De skaber dybde og vigtige i kvalitetsindhold. De ord som understøtter i overordnede emne er også det som kaldes semantiske ord eller semantiske søgeord.
De semantiske søgeord er også med til at give dig som forfatter noget troværdighed. Så vær tro mod dit indhold ved at anvende ord som har med indholdet at gøre og anvend ligeledes synonymer.
Tæppebomp aldrig dit indhold med dit primære søgeord eller med andre søgeord for den sags skyld. Nogle gange vil det give god mening at anvende det samme søgeord flere gange.
Gode tekster til hjemmesiden
Gode gedine tekster som får dine kunder op i et helt andet gear. Du skal huske at dele dine tekster op i mindre afsnit. Ingen bryder sig om at blive mødt af en masiv mur af ord.
Det er lidt som at tygge i gasbeton. Ikke at det er noget, som jeg har prøvet. Tænker bare at det må være ubhageligt, lige som en mur af ord.
Du skal skille dig ud. Indhold som er unikt og velskrevet vil give dine kunder en større glæde ved at læse dit indhold.
Du skal heller ikke sælge dit produkt. Dine kunder er lige glade med dine produkter. Det kan de lige så godt købe et ande sted.
Italesæt dine kunders udfordringer og server løsningsforslag for dem. Anret det på appetitlig vis, så dine kunder bliver sultne efter mere.
Find nogen fængende titler til dine sider og lad dit indhold spille bold med dine titler.
Tone of Voice
Din tone of voice er vigtig. Det er et af de elementer hvor du dels skiller dig ud, men også skabe en base for en relation. Det er her du viser dit autentiske jeg. Det er vigtigt når man vil formidle en viden og hjælpe andre mennesker.
Som menneske handler vi med mennesker ikke med virksomheder. Derfor er tone of voice vigtig.
Man kan også sige at dit instrument skal svinge i takt med dit publikum.
Hvornår starter skriveprocessen?
Skriveprocessen starter lang tid før du skriver. Du har måske en problemstilling som en kunder har præsenteret for dig. Du er dog i tvivl, hvilket er helt okay.
Du har problemstillingen en sætning eller bare et enkelt ord. Derefter lave du noget research på emnet. Skaber dig et overblik over litteratur, finder fagpersoner og går i gang.
Læser en masse og taler med nogen som ved noget.
Hvad er skriveprocessen?
Skriveprocessen er en struktureret metode til at producere kvalitetsindhold. Den hjælper iværksættere og selvstændige med at opnå synlighed på deres hjemmeside.
Færdiggørrelse at tekst til hjemmesiden
Når alt det grundlæggende er på plads er det tid til redigering af din tekst, grafisk opsætning, finde relevante billleder og få lavet det udkast som skal blive til den endelige udgave.
Her skal du medtænke hvilke interne sider og indlæg, som det giver mening at linke til. Husk at dine linktekster, ankertekster skal være relevante i forhold til det du linker til.
Det er også her du implementer links til eksterne ressoucer, altså andre sider på nettet.
Effektive engagerende tekster
Skriveprocessen er afgørende for at skabe effektive og engagerende tekster. I denne blogpost får du nyttige tips til brainstorming, der kan hjælpe dig med at generere kreative ideer og forbedre din skriveproces. Uanset om du er iværksætter eller selvstændig, der ønsker synlighed med din egen hjemmeside, så vil disse tips hjælpe dig med at skabe indhold, der fanger læserens opmærksomhed og inspirerer dem til at handle. Det er action det hele handler om.
Mit navn er Claus Enghuus og jeg er forfatter til dette indlæg. I dette blogindlæg har du lært om skriveprocessen til dine hjemmesidetekster.
Du finder mere om mig på min personlige profil på LinkedIn.
De bedste Hilsner
Claus Enghuus
📞 41434455