hvorfor vælge WordPress?

Hvilke muligheder giver WordPress?

Der er uanede muligheder i WordPress. Du kan anvende det lige fra en blog, en simpel præsentationshjemmeside, en webshop, et booking system og meget mere.

Jeg vil i dette indlæg dels anbefale nogle plugin som du som minimum bør anvende. Der ud over så vil dette indlæg også indeholde en lille anmeldelse af en WordPress Manual. 

Mit navn er Claus Enghuus og god læselyst.

Hvad er henholdsvis sider og blogindlæg?

Så hvilke muligheder er der så i WordPresse? Jo i WordPress kan du oprette både sider og blogindlæg. I WorPress er en side og et blogindlæg, indlæg eller bare en blog vidt forskelligt.

Sider er eksempelvis forsiden, om-side, kontakt, faq, produkter/ydelser og privatlivspolitik. Bare for at nævne et par eksempler. I en blog skriver man eksemplvis anmeldelser, deler viden og faglige materriale. En blog i WordPress skiller sig også ud fra sider ved at men i en blog kan strukturer blogindholdet med henholdsvis kategorier og tags.

3 anbefalede plugins til WordPress

De 3 plugin, som jeg her vil anbefale er Yoast SEO plugin, Duplicator og Really Simple SSL de er ikke dækkende og der er mange andre du også bør tage stilling til. Disse her er dog elementært vigtige og er basis i alle mine sider. 

Du skal have er plugin til at hjælpe dig med SEO. Der er forskellige på markedet Yoast er det største og med god grund. Gratis versionen af Yoast er tilstrækkelig. Yoast hjælper dig med alle de vigtige SEO elementer på din side. Både i forhold til sider og dine blogindlæg, hvis du altså ønsker at anvende en blog på din side. Det er ikke sikkert at det er relevant for dig med en blog. 

Du skal have mulighed for  både at lave backup og flytte siden til en andet webhotel. Her er Duplicator mit yndlings plugin. Det er simpelt og brugervenligt, og gør det som det skal. 

Når du har en hjemmeside, anbefales det også at du bruger et SSL Certifikat på din side. De fleste webhoteller tilbyder et gratis fra Lets Encrypt. Et SSL Certifikat er det som giver dig https:// og en hængelås i url’en, hvor du uden SSL kun har et http:// 

Det er ganske enkelt et must. Google belønner sider med SSL Certifikat, der ud over ser det mere professionelt og troværdig ud. Hvor kommer Really Simple SSL så ind i billedet? Jo den sørger for redirect til https:// 

Der ud over sørger Really Simple SSL også for at links til billeder på din side ligeledes https://

Anbefaling for selvstudie i WordPress

Er du helt ny eller har du kun arbejdet lidt med WordPress, så er der faktisk en dansk WordPress manual * tilgængelig. Du kommer igennem alt hvad du skal vide for at arbejde med WordPress. Jeg vil mere at med en grundig gennemgang af denne manual, så er du godt hjælpet på vej til selvstændigt at tage det til nye højder. Bliv ekspert i WordPress.

hvorfor vælge WordPress? Der er et kæmpe netværk af WP-folk og nærmest enhver by med respekt for sig selv har et WordPress Meetup. Så du kan blive mere skarp og selv lære fra dig. 

Anbefaling for selvstudie i WordPress

Bliv ekspert i WordPress

Bliv skarp til WordPress med et selvstudie, lær WordPress på egen hånd med en komplet WordPress Manual.

Denne artikel indeholder affiliate link markeret med * ved et klik på linket gemmes en cookie i din browser typisk i 40 dage. Foretager du et køb inden for de 40 dage, modtager jeg en kommision fra wpmanualen.

Find anden inspiration om SEO, WordPress i mit Blogindlæg. Rigtig god læselyst. Hilsen Claus Enghuus din WordPress-udvikler.