Sådan laver du tilgængeligt indhold og få flere kunder

Du kender det sikkert en artikel, en blog, som er lang og kompleks og uoverskuelig. Sådan behøver det slet ikke at være. Noget af det allerførste, som du skal tænke på, er at opdele indhold i mindre afsnit og giv meget gerne disse afsnit en relevant og tiltalende overskrift. Tænk gerne på at overskrifter skal indramme meningen med teksten. Således at kun ved at læse overskrifterne, så ha man allerede en god ide om det øvrige indhold. Hvis du anvender fagudtryk, så forklar dem grundigt.
Lav tilgængeligt indhold og få flere kunder

Skab tilgængelighed med dit indhold og tal kundens sprog.

Du kan også med stor fordel anvende punktopstilling. Punktopstillinger er rigtig godt som en kort opsumering af vigtige elementer. Der ud over giver punktopstillinger også en visuel variation i dit indlæg. Det kan din hjerne godt lide. 1. Skab overskuelighed med små afsnit. 2. Tilføj fængende overskrifter, som binder teksten sammen. 3. Opsumer gerne evt med punktopstilling

Skab troværdighed og tiltræk kunder

Dit indhold i din blog har et formål, og det er at dine kunder og potentielle kunder lære dig at kende. Så del ud af din viden, og gør det indbydende for eksisterende og potentielle kunder. Det som du også bør tænke på er at tilføje supplerende billeder og evt også videoer. Således skaber du med tiden troværdighed. Det er også en fordel at fremhæve vigtige nøgleord med fed/bold men overdriv det endelig ikke.

Hvordan arbejder jeg selv med tekster og indhold som fænger?

Jo, jeg har et overordnet emne eksempelvis en overskrift eller en relevant og kort spørgsmål. Der ud fra brainstormer jeg eller også skriver jeg ud fra overskriften, og lader mig hele tiden inspirer ud fra overskriften, det overordnede emne eller problem. Dette indlæg har jeg skrevet ud fra overskriften alene, og hvis jeg er gået kold og ikke kunne finde ord, så er det det jeg skriver for at holde skriveprocessen i gang. Det som jeg også gør er hele tiden at have fokus på afsnit og at de ikke skal og må blive for lange. Når jeg så er færdig med første udkast af indlægget så tilføjer jeg overskrifter på mine afsnit.

Anvend det rette medie til at tiltrække kunder

Men tilgængelighed er ikke kun tekst, billeder og afsnit. Platformen skal også være tilgængelig. Siden skal nemlig tilpasse sig til skærmstørrelsen og den skal være nem at navigere rundt på. Jeg vil selv forslå WordPress så har du en platform som oprindeligt er bygget ud fra blog og blogindlæg, men er i dag meget mere. Så har du nemlig et fleksibelt og tilgængeligt system. Så har du et system, som tilpasser sig skærmstørrelse. Det at det tilpasser sig skærmstørrelsen gør at dit indhold først og fremmeste er mere tilgængeligt for dine kunder og potentielle kunder. Ud over at din kredability og likeability øges med en side som tilpassser sig skærmstørrelsen, så gavner det dig også i forhold til SEO. Når vi taler om SEO, så er intern linkbuilding en vigtig faktor. Ved at linke imellem indlæg, som naturligvis er relevante for hinanden, så viser du Google hvordan din sides struktur er. Google kan dermed bedre orientere sig rundt på din side og finde indhold som har indbyrdes relevans. Husk at både dine kunder og Google hele tiden skal holdes nysgerrige. Det er derfor en stor fordel at du af og til ændre, tilføjer og supplere med nyt i dine eksiterende indlæg. Så er kunder hele tiden interesseret i at vende tilbage til dig.

Med den gode struktur og med relevante referencer tiltrækker og bibeholder du kunden

Vi har nu været lidt inde på, hvordan du laver tilgængeligt indhold og får flere kunder og bibeholder eksisterende kunder. Vi har være inde på hvordan du rent visuelt opbygger din tekst og supplere med billeder, videoer og interne links. Du har ågså lært at det er vigtigt at bibeholde kundens opmærksomhed ved jævnligt at opdatere dit indhold, i allerede ekssiterende indlæg. Så har vi være lidt omkring SEO og vigtigtheden i god struktur og relevans.

Planlæg dit atbejde med det for øje at opnå mest mulig tilgængelighed

For at lave det bedst tilgængelige indlæg, er det rigtig godt at lave nogle forberedelser nogle gange anvender jeg kun et redskabe men i de fleste tilfælde er en kombiniation det optimale, for at få mest muligt struktur og skabe et så interessant og fængende indlæg som muligt.

Brainstorm 

At anvende en brainstorm er faktisk altid et rigtigt godt redskab til at skabe ideer og en vis arbejdsstruktur, som gerne skulle smitte af på det endelige resultat.

skab indhold ved at brainstorme

Skab indhold ved at brainstorme

Selectionsdiagram 

Et selectionsdiagram er rigtig godt i forhold til linkbulding både internt og eksternt. Et andet redskab som måske er endnu bedre er et såkaldt rutediagam. Forstil dig kundens vej rundt på din side.

Lav tilgængelighed og genkendelighed med kunde-cases

Jeg vil også altid anbefale dig, at lave nogle kunde-cases, så den enkelte kunde har noget han eller hun kan relater sig til. Et godt bud er minimum 3 forslkellige cases, som alle drejer om det du ønsker at formidle. 

Start med en kort præcsentation af kunden, hvorefter du fortsætter med den enlige kunde-case. 

Skab tilgængelighed med relevante billeder

Når du anvender billeder, så husk at de ikke må fylde for meget. Jeg vil anbefale at de max fylder 50kb pr billede. Så vil siden nemlig loade hurtigere og er dermed også mere interesant og tilgængelig både for dine kunder og for Google.