cookies

SEO

SEO – Synlighed på nettet.

seo marketing web

SEO og Synlighed på nettet.
Inden jeg fortæller om SEO og om at skabe synlighed på nettet, vil jeg introducer dig lidt til noget grundlæggende HTML.

HTML eksempel og SEO

En hjemmeside består af HTML og Det ser meget forenklet sådan ud.

SEO

Der er et head afsnit med meta tags og title tag. Begge meget vigtige i forhold til SEO.

OBS! title tag må ikke forveksles med title-atributten.

HTML tagget title fortæller med få stikord hvad der er på den enkelte side. Det giver god mening at når man klikker på et internt link, så skifter indholdet i title-tag. Title behøver ikke at være en sammenhængende sætning. Længde for title tag er pt max 69 tegn.

Meta description skifter ligeledes efter hvilket internt link, som der er klikke på. Meta description er længere end title og meta description er ofte også mere en sammenhængende beskrivende sætning. Længden for meta description er pt imellem 120 og 158 tegn.

I wordpress er der et SEO plug in som hedder Yoast SEO plugin. Det guider en i længde af tekst på sider, title og metadescription. Så i forhold til WordPress, behøver du ikke at huske på hvilken længde der er optimal i forhold til SEO.

Yoast SEO plugin hjælper dig i øvrigt med alt hvad du kan forstille dig i forhold til SEO. Der er desuden gode introduktions videoer til. Yoast fortæller desuden siden, indlægget eller produktet/varen har brug for at forbedres i forhold til SEO. Yoast arbejder med 3 niveauer. De 3 niveauer er: Brug for forbedring, OK og GOD.

Så er der body tag som definer hjemmesiden, det man ser når man besøger en hjemmeside. Billeder, links, overskrifter og tekst.

Her er H1 tag et vigtigt element når det kommer til SEO. H1 tag er unikt for siden og fortæller noget overordnet om sidens indhold. Der er også andre h-tag de er dog ikke unikke, dem kan man have så mange af som man nu ønsker.

H tag definer en overskrift for en side eller et afsnit.

Så er der p tag eller paragraph det er sidens brødtekst. Det har også en SEO mæssig værdi.

Man siger desuden, at der på forsiden af en hjemmeside gerne må være op til 800 ord på en forside og minimum 300 ord på undersider, for at det har en god værdi i forhold til SEO.

link er desuden også vigtige i forhold til SEO. Et internt link som ser sådan ud https://mit-domaine.dk/?page=123 Giver simpelthen ingen værdi. Google straffer det, der ud over giver det ingen mening for gæsten på siden. Derimod et link som ser sådan ud https://mit-domaine.dk/kontakt er for os mennesker lettere at huske og det giver mening. I forhold til Google giver det også mening.

Billeder er vigtige på en hjemmeside. De er med til at skabe fundamentet på en hjemmeside enten som en del af hjemmesidens grafik og design og som en del af indholdet i sig selv, som et supplement til øvrige indhold. I billedet eller image er der en såkaldt alt attribute tilknyttet, den siger at det er tale om et billede og en alt attribute må ikke have en tom værdi. Værdier fortæller nemlig noget om billedet og noget om sidens indhold. Google og Skærmlæsere for blinde og svagtseende anvende alt attribute til at finde og aflæse billeder, som vi andre tager for givet.

SEO Search Engine Optimization, Søgemaskineoptimering, skab synlighed på nettet. Bliv fundet af Google, SEO i Odense hos enghuus.com, hjemmesideleverandør

Google Adwords eller bare Google Ads er i min optik først relevant i store virksomheder som kan bruge mange ressourcer og penge på dette område alene. Typisk er det virksomheder af sådan en størrelse, at de har folk ansat kun til at ale kun at arbejde med SEO og SEM.

Hvad er SEO eller Search Engine Optimization?

Hvordan virker SEO?

Hvilke elementer anvendes i SEO?

HTML og hemmeside elementerne title, h1, alt-attribut, brødtekst, rene url’er meta-tags, hurtig loadtid, mobilvenlige hjemmeside også kaldt responsive sider og SSL har alt sammen betydning for god SEO og synlighed på nettet.

E for Engagement

Kontakt

Se også: PHP Loops

enghuus@enghuus.com

Skriv et svar

12 + eight =