SEO – Synlighed på nettet.

Hvorfor være opmærksom på Søgemaskineoptimering?

Hvorfor er det så vigtigt at implementer SEO på din side?

Hvis du ikke har gjort dig nogle overvejelser omkring SEO/Søgemaskineoptimering og ikke får det implementeret på din side, så vil Google kategoriser din side alene ud fra det indhold som du har på siden. Det er højst sandsynligt ikke det du ønsker.

Det som du ønsker er mest muligt kontrol med den måde Google kategoriser din side.

Der skal også være en rød tråd imellem din markedsføring og SEO. I hver fald hvis du ønsker at synliggøre noget helt unikt og specifikt over for dine kunder. Man kan sige, at det måde at styre din online kampagner på. Det er måden hvorpå du tager styrringen. I stedet for alene at lade det stå op til Google’s Algoritmer.

Du kan ikke styre Google’s Algoritme

Jeg kan lige så godt sige det til dig. Du kan ikke styre Google’s Algoritmer, så er det sagt. Det du kan er at tilpasse dit indhold og din SEO i helhed så der er en rød tråd imellem din markedsførring og din SEO på din hjemmeside, og på denne måde få Google til at kategoriser din side bedst muligt. Du tilpasser dig altså de rammer som Google har sat op i stedet for at ignorer eller modarbejde dem. Den kamp vil du tabe.

Mit budskab er at det giver ingen mening at lade være.

SEO og online marketing skal gå hånd i hånd

En fiktiv Case

Scarlette Fiktiv Cabaret har hjemmesiden scarlette-fiktive-cabaret.dk

Hun har haft fat i en super god designer til at stå for alt grafisk udtryk til hendes hjemmeside.

Hun får det sat op ved hjælp af en dygtig wordpress haj. Lad os sige, at det er hos enghuus.com ved Claus Enghuus

Siden bliver implementert med det ønskede design sat op i Divi theme.

Der bliver lagt billeder ind på hver eneste side, dels for at støtte op om indholdet og gøre siden mere lækker og intuitiv. Disse billeder bliver naturligvis optimeret i forhold til Søgemaskiner.

På forsiden og vigtige sider er der over 800 ord andre sider er der minimum 300 ord, hvilket har stor betydning i forhold til GOD SEO.

Der bliver på de enkelte sider linket til andre sider internt på hjemmesiden.

Der bliver ligeledes linket til eksterne sider.

Så bliver der også sat god overskrifter ind som dels fænger og har stor værdi i forhold til SEO.

For at Google kategoriser siden bedst muligt, bliver der ligeledes implementeret nogle andre SEO specifikke elementer. Nemlig title og meta description. Det har stor betydning i for hold til SEO og hvordan Google kategoriser siden. Som sagt så går det hånd i hånd med den øvige markedsførring.

Smartphones first og SSL Certifikat

Siden er desuden optimeret til smartphones og der er implementert et SSL Certifikat. Begge dele har stor betydning i forhold til SEO.

Jeg har tilbudt Scarlette Fiktiv Cabaret, at jeg følger med bag Scenen i Google Analytics over en periode, for at se hvordan kundens adfærd er på siden, så vi kan optimer siden i forhold til kundens adfærd.

Det kan være der skal flere links internt eller links skal være et andet sted eller noget helt andet.

Således opnå vi den bedste tænkelige interaktion på siden.

Som jeg også har sagt til Scarlette Fiktiv Cabaret en hjemmeside er aldrig “FÆRDIG”. Den skal løbende optimeres, lige som enhver anden virksomhed.Teknikken bag SEO fagspecifikt

SEO og Synlighed på nettet.

Inden jeg fortæller om SEO og om at skabe synlighed på nettet, vil jeg introducer dig lidt til noget grundlæggende HTML.

HTML eksempel og SEO

En hjemmeside består af HTML og Det ser meget forenklet sådan ud.

Der er et head afsnit med meta tags og title tag. Begge meget vigtige i forhold til SEO.

OBS! title tag må ikke forveksles med title-atributten.

HTML tagget title fortæller med få stikord hvad der er på den enkelte side. Det giver god mening at når man klikker på et internt link, så skifter indholdet i title-tag. Title behøver ikke at være en sammenhængende sætning. Længde for title tag er pt max 69 tegn.

Meta description skifter ligeledes efter hvilket internt link, som der er klikke på. Meta description er længere end title og meta description er ofte også mere en sammenhængende beskrivende sætning. Længden for meta description er pt imellem 120 og 158 tegn.

Title og Meta description vist på Google

Google kan i visse tilfælde udskifte din title i SERP – Search Engine Result Page med en overskrift eller en ankertekst. Title anvendes dog stadig som ranking-faktor.

I wordpress er der et SEO plug in som hedder Yoast SEO plugin. Det guider en i længde af tekst på sider, title og metadescription. Så i forhold til WordPress, behøver du ikke at huske på hvilken længde der er optimal i forhold til SEO.

yoast seo plugin og enghuus logo

Yoast SEO plugin hjælper dig

Yoast SEO plugin hjælper dig i øvrigt med alt hvad du kan forstille dig i forhold til SEO. Der er desuden gode introduktions videoer til. Yoast fortæller desuden siden, indlægget eller produktet/varen har brug for at forbedres i forhold til SEO. Yoast arbejder med 3 niveauer. De 3 niveauer er: Brug for forbedring, OK og GOD.

Alt det synlige på siden

Så er der body tag som definer hjemmesiden, det man ser når man besøger en hjemmeside. Billeder, links, overskrifter og tekst.

Når vi taler om Yoast SEO plugin, så er der en detalje som jeg lige vil forklare lidt nærmere. Det er 

Husk dine overskrifter, dine H-tags, headings

Førhen var h1 overskrifter unikke der måtte kun være en pr side. I dag med HTML5 er det teknisk set ligegyldigt om du kun har en h1 overskrift, flere h1 overskrifter pr side eller slet ingen. Det er dog stadig en rigtig god måde at strukturer sit indhold på med H1, H2 og H3 overskrifter.

Overskrifter, h-tags kan defineres som H1, H2, H3 som de 3 vigtigste.

H1 er den primære. De øvrige h-tags kan man have så mange af man ønsker og så mange som der giver mening i forhold til sidens artiklens længde.

Så er der p tag eller paragraph det er sidens brødtekst. Det har også en SEO mæssig værdi.

Man siger desuden, at der på forsiden af en hjemmeside gerne må være 800 ord på en forside og minimum 300 ord på undersider, for at det har en god værdi i forhold til SEO. Skønt 300 ord er absolut minimum og Yoast anbefaler 800 ord i hjørnestensindhold, så vil man kun profitere af indhold på sider og indlæg med over 1.000 ord.

Rene url

link er desuden også vigtige i forhold til SEO. Et internt link som ser sådan ud https://mit-domaine.dk/?page=123 Giver simpelthen ingen værdi.

Google straffer det, der ud over giver det ingen mening for gæsten på siden. Derimod et link som ser sådan ud https://mit-domaine.dk/kontakt er for os mennesker lettere at huske og det giver mening. I forhold til Google giver det også mening. Så sørg endelig for at du har rene url’er på din hjemmeside.

Sørg ligeledes for at dine linktekst/ankertekster er relevante i forhold til emnet som der linkes til. Man ser ofte linkteksten, ankerteksten “klik her” eller “læs mere”, det giver bare ikke så meget mening og slet ikke nu hvor Google rent faktisk går hen og skifter nogle titl ud med dine ankertekster. Så et link til kontakt-siden vil naturligvis være noget som indeholder ordet kontakt. Så er der også en logisk sammenhæng imellem ankertekst og url for kontaktsiden, som et eksempel.

Gode og relevante ankertekster

Et andet eksempel er en side hvor man beskriver “Sådan arbejder du med WordPress”. Så giver du siden dette navn, således at url kommer til at se således ud https://mit-domain.dk/sådan-arbejder-du-med-wordpress/ Når du så linker til pågældende side anveder du ankerteksten Sådan arbejder du med WordPress og hvis du er rigtig smart anvender du den også i din title og som overskrift på den side du linker til. Altså på den side hvor du skriver om Sådan arbejder du med WordPress.

Det handler netop om at lave en logisk og relevant sidestruktur. Det er det jeg her har beskrevet for dig.

Beskrivende tekst til billederne

Billeder er vigtige på en hjemmeside. De er med til at skabe fundamentet på en hjemmeside enten som en del af hjemmesidens grafik og design og som en del af indholdet i sig selv, som et supplement til øvrige indhold. I billedet eller image er der en såkaldt alt attribute tilknyttet, den siger at det er tale om et billede og en alt attribute må ikke have en tom værdi. Værdier fortæller nemlig noget om billedet og noget om sidens indhold. Google og Skærmlæsere for blinde og svagtseende anvende alt attribute til at finde og aflæse billeder, som vi andre tager for givet.

Søgemaskineoptimering

SEO Search Engine Optimization, Søgemaskineoptimering, skab synlighed på nettet. Bliv fundet af Google, SEO i Odense hos enghuus.com, hjemmesideleverandør

Google Adwords eller bare Google Ads er i min optik først relevant i store virksomheder som kan bruge mange ressourcer og penge på dette område alene. Typisk er det virksomheder af sådan en størrelse, at de har folk ansat kun til at ale kun at arbejde med SEO og SEM.

  • Hvad er SEO eller Search Engine Optimization?

  • Hvordan virker SEO?

  • Hvilke elementer anvendes i SEO?

HTML og hemmeside elementerne title, h1, alt-attribut, brødtekst, rene url’er meta-tags, ankertekst, linktekst, hurtig loadtid, mobilvenlige hjemmeside også kaldt responsive sider og SSL har alt sammen betydning for god SEO og synlighed på nettet.

En vigtig del af at skabe størts mulig tilgængelighed for Google er struktur. Du kan skabe struktur med links og med Schema Markup.

Øget tilgængelighed men ingen SEO effekt med RSS feed

Specielt nyheds sider anvender RSS-feeds med. Der er stort potentiale i at anvende RSS feeds på nyhedssider. Det øger tilgængeligheden af nyheder. Det er simpelt at abbonemer på et RSS fra nyhedssider lige ind i dit mailsystem. Så RSS feeds er rigtig godt for at gøre det let for sine følger, kunder at følgemed i nyhedsstrømmen.

Et RSS feed er bare ikke en værktøj til at booste din SEO. Der er det værd at anvende, linkbuilding og et værktøj som Yoast SEO plugin i stedet.

Gode SEO værktøjer – Søgemaskineoptimering tools

Yoast SEO plugin er et rigtig godt værktøj både for den som ikke har den store viden og erfaring med SEO, men også for den fuld erfarende SEO specialist og aller der imellem.

Et godt værktøj som jeg anvender som rutineret Søgeoptimerings nørd er Screaming Frog. Det er en applikation, som du downloader og istaller på din PC. Screaming Frog er et system som crowler en hjemmeside for en masse SEO markør. Listen er lang men her er et par vigtige H1 heading tags, billeder, title, meta descriptions. Det er et værktøj for den som arbejder professionelt med Søgeoptimering i sit daglige arbejde. Men et redskab som jeg ikke kan undvære.

Hjemmesider bør være som fastfood

En god oplevelse og hurtige at fordøje

Hvad bør ligheden være imellem fastfood og hjemmesider

Hastighed har også stor betydning for synlighed og tilgægelighed af din hjemmeside. Det betyder at potentielle kunder med større sansynlighed bliver permanente kunder. Så der er en fin analogi i ligheden imellem fastfood og hurtige hjemmesider.

Skab opmærksomhed online

Med godt og velskrevet indhold, skaber du opmærksomhed og tilstedeværelse online. 🚀 Så bliver du klar til at tage næste skridt med din virksomhed. Så en skarp tekstforfatter eller copywritter vil gavne din virksomhed.

Profiler dig som en lokal virksomhed med Google My Bussiness

Gør din virksomhed mere tilgængelig for lokale med en Google My Business side. Med en Google My Bussiness øger du dine muligheder for at lokale finder dig og din virksomhed. Det er et rigtigt godt supplement til din hjemmeside og øger din synlighed, tilgængelighed og SEO.

Så er en Google My Business konto helt gratis, så der er virkelig ikke noget grund til at lade være. Du kan desuden på en Google My Business konto få kunder til at anmelde dig og på denne måde fremstå mere troværdi. Har du en G-mail så har du allerede et login til Google My Bussiness. Det er ret simpelt at oprette sig.

E for Engagement

Kontakt