Lav indhold som er ren slik for Google med Schema Markup

Schema Markup skaber du struktur og øger potentielle hits

Googlevenlig navigation og menu

Undgå at at din menu er identisk med en bunke indviklet garnnøgle

Med Schema Markup skaber du struktur og øger potentielle hits. Din menu ser forhåhentlig ikke ud som en indviklet bunke garn. Med Schema Markup kan du tydeliggører din menustruktur, så Google hurtigere kan se hvordan din side er sat op. Det er ikke en garanti for at Google altid anvender det, men i forhold til det arbejde som det koster at sætte det op vil det gavne enhver hjemmeside. Med andre ord indhold som er ren Candy for Google.

 

Gør dit indhold mere tilgængeligt for Google med den rette struktur

Med Schema Markup, har du mulighed for at tydeliggøre over for Google, hvad din hjemme side helt specifikt indeholder af tekst, billeder og videoer. Schema Markup fortæller ikke kun at det er et billede eller en video. Du har også mulighed for at fortælle Google hvad videoe, billedet specifikt indeholder. Gør din hjemmeside mere tilgængelig for Google med den rette struktur.

Der er mange flere muligheder end det.

Ønsker du at Google forstår din sides struktur? Så send mig en besked

Struktur med Schema Markup

Hvad er Schema Markup?

Hjemmesidestruktur som Google vil elske

Schema Markup er som sagt en måde at strukturer din hjemmeside på. Også kendt som semantisk markup. Der er en lang række af muligheder og det er kun fantasien som sætter grænsen. Lad mig her nævne nogle som meget vel kan være relevante for dig.

Artikel, breadcrumb, event, FAQ side, Hvordan side, Jobopslag, Lokal virksomhed, Organisation, Person, Produkt, Opskrifter, Video og webpage/hjemmeside

Dette er kun et lille udsnit af alle de muligheder der findes med Schema Markup.

Hvad gør Schema Markup så helt præcist?

Jo, Schema Markup gør som sagt dit indhold mere tilgængeligt for Google, og hvem kan ikke lide det? Hvis du har en side med videoer, så definer du dels at her er der nogle videoer men ikke nok med det. Der er også mulighed for en detaljeret beskrivelse af hvad hver enkelt video indeholder af information. Det samme er gældende for mange af de andre.

Du får altså i endnu mere detaljeret grad listet op for Google, hvad din hjemmeside indeholder.

Jeg kan også forklare det på denne måde. Forstil dig, at din hjemmeside indeholder en masse tekst, links, billeder, videoer og alt muligt andet. For at Google bedst muligt kan kategoriser og se strukturen på din side er Schema Markup et rigtig godt værktøj.

Skaber overblik og tilgængelighed med Schema Markup

Det svar lidt til at du deler dine indlæg op i korte afsnit med gode fængende overskrifter, Du supplere med relevante billeder og relevante videoer. Du sætter det op så det er pænt og overskueligt. Med Schema Markup, gør du nemlig dit indhold mere overskueligt for Google.

Forstil dig en artikel, som slet ingen afsnit har og slet ingen overskrifter har. Den vil være tung og komme igennem, hvis du overhovedet vil læse den til ende. Det er ren tektuelt og visuel struktur, som gør artiklen mere tilgængelig for dig. Ligeledes er det med Schema Markup. Det gør din sides indhold mere tilgængeligt for Google.

Struktur skaber værdi for dig, dine kunder og styrker potentielt din SEO

Struktur er rigtig mange ting. Schema Markup har ikke direkte nog med SEO at gøre, men Schema Markup og SEO har et begreb til fælles og det er struktur. Det er også derfor at Schema Markup er så vigtigt, specielt med en større hjemmeside eller bare en webshop.

Anvender du Yoast SEO plugin, så implementer Yoast allerede helt automatisk en lang række Schema på din hjemmeside.

Skab struktur på webshop med Schema Markup via Google Tag Manager

Det er også muligt, at implementere Schema Markup via Google Tag Manager også kendt som GTM. Det gør man via en JSON-LD. Det er et stykke javascript, som implementeres via GTM og peger ind på din side.

Et eksempel på et Schema Makup er ser du på billedet herunder:

JSON-LD script eksempel til Schema Markup. Her en FAQ

JSON-LD til Schema Markup

Som du kan se refere den til schema.org retningslinier for Schema Markup. Her et eksempelt på Schema Markup til en FAQ side. Yoast anvender ligeledse standarderne fra schema.org så det vil se lige sådan ud.

Schema Markup er altså ikke SEO i sig selv.

Schema Markup er struktureret data som gør din sides indhold mere tilgængeligt for Google.

Der er mange andre måder at supplere med for at skabe den bedst mulige struktur på din hjemmeside. Ud over Schema Markup og JSON-LD så er linkbuilding som er en vigtig SEO disiplin det er også en metode som er hver at italesætte.

Links, Google Sitemap og Schema Markup er 3 rigtig gode metoder, til at skabe struktur og tilgængelighed for Google. Således kan Google bedre forstå din sidens indhold.

Det kan sammemlignes lidt med ruteplan eller en artikel som som grafisk er sat pænt og overskueligt op. Det at en side er intuitiv og let overskuelig for dine kunder og potentielle kunder er helle ikke uvæsenligt for din synlighed din SEO på din hjemmeside.

Hvad skal du så anvende for at skabe den mest optimale struktur?

Du skal anvende både linkbuilding, Google Sitemap og Schema Markup. De 3 definer og strukturer din side på her deres unikke måde og det vil være synd at undlade en af disse metoder.

I dette indlæg, er jeg gået i dybden med Schema Markup, som et vigtigt redskab for at skabe struktur, relevans og tilgængelighed for Google. Som jeg lige har nævnt overfladisk så er struktur også mang andre ting. Eksempelvis det visuelle let tilgængelige indhold. Det indhold, som er let og overskueligt for dine kunder og potentielle kunder.

Hvis du har Yoast SEO plugin, så har du allrede Schema Markup på din hjemmeside. Yoast SEO plugin gør også det komplekse mere simpelt for dig. Mit spørgsmål er så bare om det er tilstrækkeligt?

Der er så komplekst et spørgsmål at det korte svar er NEJ. Tag ikke fejl Yoast er et fantastisk plugin, efter min erfaring. Der er bare brug for mere, når du arbejder med Schema Markup. En god løsning er at implementere Schema Markup via Google Tag Manager også kendt som GTM.

Skab større tilgængelighed for dine kunder i lokalområdet

Hvis du er en lokal virksomhed, eller ønsker du også at tydeliggøre dig lokalt, så er der også et Schema Markup netop til det. Local Business hedder det ganske enkelt. Med et sådan implementert, bliver din virksomheds adresse, telefonnummer og åbningstider mere tilgængeligt for dine kunder og potentielle kunder. Det vises ganske enkelt i Google SERP, hvilket det ellers ikke ville. Et rigtig godt supplement hertil er at du opgså opretter dig en Google My Business. Både Schema Markup for Local Business og Google My Business giver den potentielle kunde direkte adgang til Google Map.

Schema Markup skaber således struktur og øger potentielle hits.