Google og SEO grafik - Hjælp til SEO

Hjælp til SEO – Boost din hjemmesides ranking

Boost din hjemmesides ranking og skab online synlighed er kun muligt ved at investere tid og penge i det arbejde som det kræver. Du skal anvende professionel hjælp til optimering af din hjemmeside, så du kan skabe synlighed i søgemaskiner som Google. Din online tilstedeværelse skal være konsekvent fast uge for uge måned for måned og år for år. Lad os sammen dykke ned i hvordan jeg kan hjælpe dig med at booste din hjemmesides ranking.

Hvordan kan du forbedre din SEO?

For at få forbedre din SEO, skal du først og fremmest være vedholden. At have en blog på din hjemmeside er en rigtig vigtig del af din SEO strategi. Der skal laves minimum 1 indlæg hver måned. I forbindelse med nye indlæg, giver det også rigtig god mening et optimere på ældre indlæg og øvrige sider i øvrigt. Lige som denne SEO guide.

Hvilke SEO-strategier skal du implementere?

En rigtig god SEO-strategi er at anvende AIDA både i forhold til det enkelte indlæg, men også i forhold til hele din hjemmeside. Således at du har indlæg med fokus på Attention, indlæg med fokus på Interrest, et med fokus på Desirre og indlæg med fokus på Action. Alternativt kan du nøjes med at bygge hvert indlæg op efter AIDA modellen.

Hvilke SEO værktøjer kan hjælpe dig?

Et SEO værktøj, som du slet ikke kan undvære er Google Search Console. Her får du alle de vigtige søgeord, som du skal anvende i din SEO-strategi. Det er altså et vigtigt redskab når du skal bygge dit kunderejsemap.

Hvordan kan du øge din placering i søgeresultaterne?

Vedvarende observering og analyse af hvordan siden og de enkelte blogindlæg performer. Her anvender du Google Search Console og Google Analytics til hele tiden at være i tråd med hvordan siden rangere på Google.

Hvilken metode bør du anvende til at generere SEO indhold?

Et af de metoder som du bør anvende, for at generere SEO indhold er kunderejsemapping. Kort sagt går det ud på at placere søgeord i salgstragten, efter hvor kunden er i salgsprocessen. Denne salgstragt er bygget op efter AIDA princippet. Det er også en rigtig god ide at anvende AIDA i det store perspektiv, når du planlægger indhold til din hjemmeside.

Hvordan kan du optimere dit website for lokal søgeoptimering?

For at optimere dit website for lokal søgeoptimering, skal du have en Google Bussines konto. Her skal du ligeledes være aktiv. Her skal du også vise kontakt informationer og dine åbningstider. Et andet godt værktøj er Schema Markup – Struktureret Data for lokal virksomhed.

Hvordan kan du få flere backlinks til dit website?

For at få flere backlinks er det vigtigt at dit indhold hele tiden er friskt, aktuelt og relevant. Det skal være indhold som tale til kundens udfordringer og viser mulige løsninger.

Det betyder altså også at der hele tiden skal laves nyt og spændende indhold. Det betyder at andre også syntes det er interessant at linke til din hjemmeside. Din hjemmeside får lige pludselig autoritet og troværdighed.

Hvordan kan du forbedre din SEO-ranking?

Igen handler det om at være konsekvent med nyt indhold. Kunder og potentielle kunder skal hele tiden finde dit indhold, din hjemmeside attraktiv og inspirerende. Så vil din online tilstedeværelse og din SEO-ranking forbedres.

Sådan bliver du synlig i Googles søgeresultater

Ud over at arbejde med SEO som tiltrækker organisk trafik ind på din hjemmeside, så kan du også investere i annoncer som eksempelvis Google Ads.

Hvor finder du professionel hjælp til din SEO?

Du skal finde en som tilbyder dig det som du har brug for. Ikke en som taler dig efter munden, og giver dig det han tror du ønsker. Han skal udfordre dig. At arbejde med online tilstedeværelse kræver viden og tid. Du skal have fokus på dine kerneopgaver i din virksomhed. Så kan jeg hjælpe dig med at skabe synlighed for dit website.

Det handler alt sammen om online tilstedeværelse og professionel hjælp, som jeg vil bidrage med.

Du skal slet ikke bruge ressourcer på SEO. Du skal slet ikke anvende din fritid på at lave indlæg, lave søgeordsanalyse. Jeg laver det hele for dig.

Hvad skal din SEO leverandør have adgang til?

Jo, din SEO leverandør skal have adgang til Google Analytics eller lignende. Han skal også have adgang til Google Search Console og Google Tag Manager.

Jeg tilbyder SEO månedspakker, hvor du måned efter måned, betaler det samme. Du ved altså altid hvad du skylder. Du kan når som helst opsige en aftale.

Hjælp til SEO

SEO så Google spontant spinder spin som en Edderkop spinder net af velvære

Super, spændende og spot on, springer kunders opmærksomhed straks på din hjemmeside, lige så kraftigt, så Google spinder en ekstra gang om sig selv sprængtfyldt af begejstring for din hjemmeside.

Hvis Google altså var et menneske og potentiel kunde.

Sådan skal dine kunder opleve indholdet på din hjemmeside. Når du laver tekster hvor du ønsker at ramme de rigtige søgeord, så søgemaskiner finder din virksomhed. Så skal du slet ikke tænke på Google eller søgemaskineoptimering.

Først og fremmest skal du fange dine kunders opmærksomhed online. Der skal være noget som trigger opmærksomheden.

Som i min overskrift. Hvor Google spinder spin som en Edderkop. Indhold og overskrifter som fanger og fastholder din opmærksomhed på nettet lige som en edderkop fanger sit bytte i sit net. Det er første skridt.

Pas dog på at det ikke går hen bare at blive noget smart clickbait. Find din tone of voice, og hvis humor er en naturlig ting for dig, så anvend den endelig i dine tekster. Det er nemlig også en fantastisk måde at skabe tillid og troværdighed i mellem dig og potentielle kunder. Dette indlæg er til for at give dig en hjælp til SEO.

3 tips til at komme i top i søgning på Google

  1. Trafik til din hjemmeside handler om at tale til dine kunders problemer og give dine brugere nøgleord, forskellige tips til hvordan de løser pågældende problem.
  2. Tal det sprog som dine kunder selv anvender. Undgå fagtermer, og hvis du anvender dem. Så giv en forklaring på hvad det betyder.
  3. Brugervenlighed på siden er også meget vigtigt. Eksempelvis når du linker internt på en side, så undgå linktekster som “Klik her”, “Læs mere” og lignende. Du skal skabe en gennemsigtighed, ved at anvende relevante linktekster. Hvis du skriver om Kartoffelmos et sted på din hjemmeside. Så anvend linkteksten “Kartoffelmos”. Det kan også være flere ord, hvis det giver mening.

Disse 3 SEO tips er vigtige i forhold til hjælp til SEO

Sådan lære du dine kunder at kende

Som en vigtig del af din markedsføring, skal du lærer dine kunder at kende og lige så vigtigt. De skal lærer dig at kende som pålidelig leverandør. Det skal du gøre med at dele ud af al den viden som du har. Vær rundhåndet, med al den viden som du har og gør det gerne helt gratis.

Det er først i det øjeblik, at du skal have hans on, at du tager betaling for dine ydelser.

Et godt sted at starte med at lære dine kunder at kende og omvendt, hvor de også lærer dig at kende er på de sociale medier. Man kan ikke komme uden om at en vigtig del af at din markedsføring og lære dine kunder at kende er via online marketing.

Skab online opmærksomhed med vidensdeling

Vidensdeling på LinkedIn er et rigtig godt sted at starte. Det er nemlig en god måde at lære dine kunder at kende og de ligeledes lære dig at kende som et trustworthy leverandør.

Her skal du være konsekvent. Lav meget gerne 2 indlæg om ugen. De 2 samme ugedag fast uge for uge. Her deler du ud af al din viden. Når kunder og potentielle kunder laver en kommentar et spørgsmål, så husk at svare igen.

Ligeledes lav også kommentar i andres indlæg, hvor du ligeledes bidrager med din viden. Med tiden opnå du et kendskab til de problemstilliger dine kunder har og de lære dig at kende.

Husk at der naturligvis skal være en rød tråd i al din markedsføring på kryds af dit websted og alle øvrige platforme som LinkedIn og andre sociale medier.

Hvilke faktorer påvirker min hjemmesides SEO

Der er mange faktorer, som påvirker SEO på din hjemmeside. Jeg har nævnt lidt om interne links på din hjemmeside. Nemlig at linktekster skal have et relevant navn i forhold til det der linkes til. Du har måske hørt om linkbuilding?

Linkbuilding er ikke kun link som du har betalt for fra en ekstern side som peger ind på din hjemmeside. Man taler også om intern linkbuilding. Den er også meget vigtig. Lav links i mellem sider som har relevans. Det styrker brugervenlighed, og dit indhold bliver således også søgemaskineoptimeret. Google har dermed lettere ved at finde den en struktur på din hjemmeside.

En anden faktor som har stor betydning er at siden er tilgængelig via smartphones. Som udgangspunkt er langt de fleste moderne hjemmeside tilgængelig på din smartphone eller tablet. Alligevel oplever man af og til problemer med sider som ikke er helt tilgængelige. Også moderne hjemmesider, kan af og til have minde elementer som driller.

Lav en SEO strategi for din hjemmeside

Når du arbejder med online markedsføring er en skarp SEO strategi vigtig. Inden du overhovedet for lavet en hjemmeside er det en stor fordel at gennemtænke, indhold, struktur, menupunkter. En grundig gennemgang af hvordan siden skal hænge sammen.

Da SEO er en kompleks størrelse. Vil jeg anbefale dig at tage fat i et SEO Bureau, og få hjælp til SEO. Så du kan få den bedst mulige SEO strategi.

Hvad betyder SEO, og hvorfor er det vigtigt?

SEO står for Search Engine Optimization og på dansk søgemaskineoptimering. Det handler altså om at din hjemmeside ligger top i Google og andre søgemaskiner.

Hvorfor er SEO så vigtigt? Jo, hvis du ikke hele tiden arbejder med SEO, så vil din side i værste fald aldrig dukke op på Google og din hjemmeside vil aldrig blive top of mind.

Google og SEO grafik - Hjælp til SEO 

Hvordan kan du forbedre din hjemmesides SEO?

For at styrke søgemaskineoptimering på din hjemmeside, er der rigtig mange ting, som du kan gøre. Sørg for at dine billeder er komprimeret mest muligt. Tunge billeder er en typisk årsag til hjemmesider som loader alt for langsomt. Det nedsætter brugervenligheden, kunderne forsvinder fra hjemmeside og Google straffer din hjemmeside ved ikke at være synlig.

Dine billeder bør ikke være større end 50KB og opløsning skal kun være på 72,000 DPI.

Når vi taler om billeder. Så skal du huske at tilføje en beskrivende alternativ tekst. Det har 2 vigtige funktioner. Dels større tilgængelighed for skærmlæsere for blinde og svagtseende og ligeledes større tilgængelighed for Google. Google og svagtseende kan dermed forstå hvad billedet er og hvad det forstiller.

Ligeledes bør du se på at minimere CSS og JavaScript filer. De har også en stor betydning for at siden loader langsomt.

Når jeg taler om sider som loader langsomt. Så kan jeg heller ikke komme uden om det tema du anvender og de plugin du anvender og ikke mindst det antal af plugin, som du anvender på din WordPress hjemmeside.

 

Hvor ofte bør du tjekke din hjemmesides søgemaskineoptimering?

Jeg vil anbefale at du gør det fast minimum en gang om måneden. Google´s algoritme opdateres løbende og konkurrenter opdater deres hjemmesider løbende. Du bør ligeledes optimere din side en gang om måneden. Altså tilføje og ændre på indhold på din hjemmeside minimum en gang om måneden. Derfor giver det også god mening, at du tjekker op på hvor Google ranger din side ligeledes en gang om måneden.

Hvad er nogle af de fælles fejl, folk begår, når de forsøger at forbedre deres hjemmesides SEO?

Når det kommer til SEO, er der et par typiske fejl, som mange mennesker begår. Først og fremmest forsøger mange at bruge de samme søgeord overalt på deres hjemmeside, hvilket kan føre til, at søgemaskinerne ser det som spam og ignorerer det. Derudover forsøger mange at skrive lange artikler uden at bruge de relevante søgeord, hvilket gør det svært for søgemaskinerne at finde og rangere din hjemmeside. Endelig skal man huske at gøre sit website responsivt, så det ser godt ud på alle enheder, hvilket er et must for at forbedre SEO.

En side som er responsiv vil sige at den respondere på skærmstørrelse og tilpasser sig størrelsen på skærmen. Altså en responsiv hjemmeside tilpasser sig alt efter om du besøger siden via en Computer, en tablet eller en smartphone. Det er nemlig smart, at dine kunder kan se og anvende din hjemmeside via deres smartphone.

 

Øvrig struktur på din hjemmeside

Jeg har være inde på menu, og øvrige interne links og linkbuilding. Der er også andre måder at skabe struktur på din hjemmeside. SEO værktøjer som YOAST SEO PLUGIN og RANK MATH giver din hjemmeside yderligere struktur. Blandt andet noget som hedder Schema Markup.

Hvad er så Schema Markup. I bund og grund er det stykke javascript, som fortæller Google lidt om siden indhold. Den kan fortælle at, her er der en FAQ, Her er kontaktinformationer. Det fortæller også lidt om hvilken type hjemmeside og hvilken type virksomhed, som du har.

Scheme Markup er altså ikke fortæller til Google hvad din virksomhed eller organisation tilbyder. Schema Markup er altså en god måde at skabe struktur på din hjemmeside.

 

Vigtige SEO plugin til WordPress

Der er 2 plugin som er vigtige når du vil arbejde med SEO på din WordPress hjemmeside. Det er YOAST SEO Plugin og Rank Math SEO plugin. Du skal ikke anvende begge 2 på samme hjemmeside. det er dobbeltkonfekt.

 

Copywriting og SEO tekstforfatter

Et vigtigt element i enhver god SEO strategi er tekst. Tekster som er engagerende, fængende og skaber værdi ved at lære den besøgende nyt. En tekstforfatter eller en copywriter er en god investering som en del af din SEO strategi.

Jeg tilbyder desuden stærke SEO tekster et eksempel på en tekst som jeg har lavet i samarbejde med en kunde er en koncept side til CPH’ATTITUDE. En måned efter implementering af pågældende side er trafikken fra Google vokset markant.

Det er lidt om SEO så Google spontant spinder spin som en Edderkop spinder net af velvære.

Kontakt mig og få hjælp til SEO

Hilsen

Claus Enghuus

enghuus@enghuus.com

Search engine optimization

Hvad er SERP?

SERP er forkortelse af Search Engine Results Pages. Det er det resultat som du får når du har søgt noget på eksempelvis en søgemaskine som Google. Altså Google resultatet.

Hvad er backlinks?

Backlinks er når der linkes ind på din hjemmeside fra en anden hjemmeside. Det er også det som er kendt som indgående links.

Hvordan fungerer søgemaskiner?

Det er som magi! Søgemaskiner bruger algoritmer til at scanne og indeksere websteder og deres indhold, så de kan give dig de bedste resultater, når du søger efter noget. Alt du skal gøre er at skrive et søgeord eller en sætning i søgefeltet, og søgemaskinen vil derefter gå igennem alle de indekserede websteder og finde de resultater, der bedst matcher dit søgeord. Det er så let!

Bedste ranking af din hjemmeside

At arbejde med søgemaskineoptimering er en vedvarende konstant proces. Du skal med andre ord hele tiden arbejde med optimering af dit website. Det er den eneste måde at bibeholde din synlighed online.

Et rigtig godt tip, når du vil ranke din hjemmeside i dit arbejde med SEO er eksempelvis at lave et blogindlæg minimum 1 gang om måneden. Din hyppige og vedvarende aktivitet er med SEO og at skrive relevant indhold er afgørende for at skabe synlighed på Google.

En FAQ som du jævnligt opdatere er også et rigtigt godt redskab. Der ud over giver en FAQ dine kunder og potentielle kunder en større tilgængelighed på information. Det er altså stor brugervenlighed i at have en FAQ. Både tilgængelighed og brugervenlighed er 2 meget vigtige begreber når det kommer til SEO.

En FAQ er faktisk et godt vætktøj som hjælp til SEO på din hjemmeside. Den skal bare opdateres jævnligt. Minimum en gang om måneden.

Sådan får du flest klik ind på din hjemmeside

Det handler blandt andet om gode title og meta-descriptions. Hvad er det så? Jo, title er et af de vigtigste parameter på din hjemmeside og forhold til SEO. Her skal der være en kort søgemaskineoptimeret tekst. Eksempelvis en sætning som: “5 tips til søgemaskineoptimering på Google”. Title er typisk det link som du ser på resultatsiden i Google, når du har søgt på noget. Google kan dog i nogle tilfælde have byttet title ud i SERP (Resutatet på Google) med en overskrift eller en linktekst fra din hjemmeside. Det udelukker dog ikke fra at title stadig er et af de allervigtigste parameter når det kommer til søgemaskineoptimering af dit website.

Kom først på Google

Meta-Descriptions er det som den tekste som står lige under linket til din side på Google. Denne tekst har ikke direkte betydning i forhold til SEO. Den er dog vigtig, da den skal fange opmærksomheden, og trække folk ind på dit website med et klik.

Med andre ord title og meta-descriptions er vigtige elementer for at skabe opmærksomhed for dig og din online tilstedeværelse og komme først på Google.

Vigtige faktorer til at få flest klik ind på dit website

En side som loader hurtigt.

En gennemtænkt menustruktur på din hjemmeside.

Et brugervenligt interface, altså en brugervenlig hjemmeside.

Hvis du tilbyder en serviceydelse, så undlad fagudtryk mest muligt. Hvis du anvender fagudtryk, så forklar hvad det betyder. Det er også enormt vigtigt at tale ind i de problemer og udfordringer, som dine kunder og potentielle kunder har, og give dem løsningsforslag.

Det var alt om hjælp til SEO for nu. Men der kommer mere endnu. Så bare vent. 👍

De bedst hilsner

Claus Enghuus